Be kategorijos

Programos „Erasmus+“ projektas „First Step“ Slovėnijoje

Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos 5 mokiniai kartu su mokytoja Gabriele Kamarauskaite lapkričio 21–30 dienomis dalyvavo programos „Erasmus+“ projekte „First Step“.
Projektas vyko nuostabiame, mažame Murskos Sobotos miestelyje Slovėnijoje. Per devynias dienas mokiniai susipažino su bulgarų, turkų, rumunų ir slovėnų kultūra, maistu, šokiais bei užmezgė naujas draugystes. Šiame projekte mokiniai turėjo ne tik galimybę dirbti grupėse, ugdyti kompetencijas, diskutuoti apie komunikacijos privalumus bei trūkumus ir diskutuoti apie jauno žmogaus įsidarbinimo galimybes. Labai smagu, kad be mokymų turėjome galimybę iš arčiau susipažinti su paties miestelio verslininkais, kurie savo verslus pradėjo nuo gražių idėjų, kurios pasiteisino su kaupu. Taip pat mokiniai vyko į slovėnų namus, kuriuose buvo šiltai sutikti, taip pat darė kalėdinius atvirukus, kurie buvo skirti našlaičių ir senelių namams.
Mokiniai iš šio projekto parsivežė komunikacijos, kūrybiškumo, laiko planavimo kompetencijas. Praleido labai įdomiai ir turiningai laiką!